KATEGORIE

  • Úvod
  • Blog
  • Dejte si pozor na padělané dálkové ovladače ke garážovým vratům ...

Dejte si pozor na padělané dálkové ovladače ke garážovým vratům

Dejte si pozor na padělané dálkové ovladače ke garážovým vratům

Tu a tam se ve světových médiích objeví informace, že se někde objevily například falešné telefony nebo tablety světoznámé značky. Vždy se jedná o výrobky, které se prodávají pokoutně někde na asijské tržnici. Navíc, většina zákazníků ví, jak má takový telefon nebo tablet vypadat i fungovat a jaké například obsahuje příslušenství. Jenže co když si chcete koupit výrobek sice světoznámé firmy, ale výrobek, který není k vidění na každém rohu. Třeba motorový pohon nebo ovladač ke vjezdové bráně nebo garážovým vratům.

Jak uvedl web Life24, lídrem v oboru motorových pohonů pro vrata a brány je italská společnost Beninca. Ta má zastoupení ve čtyřiceti zemích včetně České republiky. A právě české zastoupení v poslední době registruje, podle svých slov, vysoký počet výrobků s logem Beninca, které jsou však podle vedení společnosti pravděpodobně falzifikáty. „Na jednom z největších eshopů, který začal nově působit na českém internetu, jsme objevili dálkové ovladače s logem Beninca za extrémně nízkou cenu,“ říká ředitelka českého zastoupení Beninca Eva Kolarov a pokračuje: „Protože se na nás začali obracet klienti s reklamacemi těchto ovladačů, zakoupili jsme několik různých modelů, abychom se podívali, o jaké výrobky jde. Bohužel, dle našeho názoru se jedná o falzifikáty.

Po rozebrání neoriginálních ovladačů přišli totiž technici českého zastoupení společnosti Beninca na to, že na první pohled totožné ovladače neobsahují všechny součástky, jsou sletovány nekvalitně provedenými spoji, chybí QR kód, schéma, český návod, atd… „Neoriginální ovladač není snadné na první pohled rozeznat. Většinou to klienti zjistí až ve chvíli, kdy se jim například nedaří spárovat ovladač s dalšími produkty Beninca, nebo když zjistí, že čtyřkanálový ovladač otevírá třeba jenom vjezdovou bránu, ale garážová vrata už nikoliv,“ vysvětluje Kolarov.

České zastoupení Beninca ve spolupráci s mateřskou společností v Itálii nyní velmi pečlivě prověřuje získané neoriginální příslušenství a zvažuje případné právní kroky. „V první řadě nám jde o dobré jméno společnosti Benica a o naše klienty. Naše výrobky patří mezi ty nejlepší na světě a naši klienti pochopitelně tuto kvalitu očekávají,“ říká Kolarov, která současně před podezřele levnými výrobky důrazně varuje: „Na výrobky, které nejsou originálními produkty Beninca, neposkytujeme záruku, nedodáváme k nim manuály ani technickou podporu. Neoriginální ovladač poznáme ihned po otevření krytky. Stejná situace se ale může týkat i neoriginálních motorů nebo například řídících jednotek. Rozhodně proto doporučuji kupovat produkty pouze u autorizovaných prodejců a servisních partnerů.“