KATEGORIE

  • Úvod
  • Blog
  • Jak vybrat pohon pro garážová vrata ...

Jak vybrat pohon pro garážová vrata

Jak vybrat pohon pro garážová vrata

Asi nejčastější chybou koncových zákazníků totiž bývá to, že chtějí ušetřit a vybírají ty nejlevnější motory bez ohledu na to, pro jakou bránu jej budou potřebovat. Snaha zlevnit náklady na motorový pohon vjezdové brány může někdy svádět k úvahám, zda nevybrat slabší motor, než doporučují profesionálové společnosti Benincà. Ne každý motor je však vhodný pro každá vrata, nebo vjezdovou bránu. Jak tedy vybrat ten správný motorový pohon pro garážová vrata nebo vjezdovou bránu? V první řadě je potřeba zohlednit základní parametry. Tedy především:

Z jakého materiálu je brána vyrobena a jak je těžká?

Hmotnost brány, nebo garážových vrat, je pochopitelně pro správný výběr jejich motorového pohonu klíčová. Je velký rozdíl, jestli motor bude pohánět lehkou hliníkovou konstrukci a dřevěnými plaňkami, nebo na míru vyrobenou masivní celokovovou bránu od kováře. Vždy proto sledujte výkon motoru a doporučení profesionálů ze společnosti Benincà.

Jde o bránu posuvnou, nebo křídlovou?

Posuvná brána klade na výkon motorového pohonu menší nároky než brána s křídlovými dveřmi. Ta navíc pochopitelně potřebuje dva motory.

Terén

Zdánlivá „drobnost“, kterou velmi často zákazník podceňuje. Je ale velký rozdíl v tom, jestli motor „tahá“ bránu do kopce, nebo na rovině. Odborníci ze společnosti Benincà přímo na místě instalace vyhodnotí, jaký motor bude pro konkrétní terén nejvhodnější.

Jak často se bude brána otevírat? 

Motorové jednotky Benica zvládnou bez problémů tisíce cyklů. Někdy to může stačit na desítky let, ale v případě neustálého otevírání a zavírání je potřeba i tento parametr při výběru zohlednit. Promyslete proto pečlivě, jak často budete bránu, nebo vrata, používat. Odborníci ze společnosti Benincà pro vás následně vyberou ten nejvhodnější typ motoru.

A co sníh?

Na první pohled možná nesrozumitelný dotaz, ale skutečně má svoje velké opodstatnění. Napadne-li přes noc například deset centimetrů mokrého sněhu a křídlo brány má šířku 180 centimetrů, může před sebou křídlo hrnout sníh o celkové hmotnosti až 150 kilogramů. Jestliže tedy nechcete sníh před branou odhrnovat, je potřeba to zohlednit při výběru motoru. Slabý motor by se totiž při takové zátěži mohl poškodit.

Jak rychle se má brána otevírat a zavírat?

Rychlost pohybu brány není zrovna klíčový parametr, nicméně v některých případech může být tento aspekt velmi důležitý. Třeba v situaci, kdy nechcete, aby vám po výjezdu z pozemku mohlo vjet dovnitř jiné auto, nebo třeba vyběhnout pes.