KATEGORIE

  • Úvod
  • Blog
  • Nejlevnější pohony pro brány ...

Nejlevnější pohony pro brány

Nejlevnější pohony pro brány

Vybrat ten správný pohon pro vjezdovou bránu není vůbec snadná disciplína. Většina zákazníků v současné době pochopitelně hledá co nejlevnější řešení. Často se ale stane, že nakonec zaplatí více, než kdyby vybírali i podle dalších parametrů. 

Ovšem ani nejdražší varianta nemusí být vždy pro konkrétní potřeby to nejlepší řešení. Jak tedy správně vybrat a zároveň nepřeplatit?

Nejlevnější pohony pro brány

Ty nejlevnější pohony se pořizují především pro situace, kdy se brána nepoužívá příliš často. Typicky to může být například víkendová chata, nebo chalupa, kdy se počítá maximálně s několika desítkami otevíracích cyklů měsíčně. U takových řešení je ale potřeba počítat s vyšší hlučností a nízkou rychlostí provozu. Potíže mohou nastat i při samotné montáži. Nízká cena s sebou totiž velmi často přináší také nízkou kvalitu provedení a tedy i vyšší poruchovost. Jestliže hledáte pohony pro občasné používání, může se vám levné řešení vyplatit. Jestliže však budete pohon používat denně, rozhodně volte vyšší kvalitu.

Dražší pohony bran pro každodenní použití

Dražší pohon rozhodně neznamená drahý. Kvalitní sadu od společnosti Beninca, tedy motor, ovladač i fotobuňky, pořídíte za cenu již od cca 10 tisíc korun bez DPH. Taková sada již zaručí bezchybný provoz a rychlé otevírání brány. Navíc se takový pohon mnohem jednodušeji instaluje. U dražších modelů lze očekávat i další komfortní a bezpečnostní funkce. Jde především o možnost nouzového otevření brány a ovládaní pohonu prostřednictvím aplikace v chytrém telefonu. Důležitá je také ochrana proti poškození, nebo například funkce pozvolného startu. Takové funkce výrazně zvyšují komfort používání, což oceníte třeba ve chvíli, kdy by pomalé otevírání vrat mohlo způsobit dopravní komplikace.

Při výběru pohonu pro vaše vrata a brány se proto raději vždy obraťte na specialisty, kteří pečlivě posoudí vaše potřeby a připraví vám nabídku tzv. na míru.