KATEGORIE

  • Úvod
  • Blog
  • Jak připojit pohon k posuvné bráně a jakých chyb se vyvarovat? ...

Jak připojit pohon k posuvné bráně a jakých chyb se vyvarovat?

Jak připojit pohon k posuvné bráně a jakých chyb se vyvarovat?

V minulém článku jsme si řekli, jak správně vybrat elektrický pohon pro vjezdová, nebo garážová vrata a jak připravit elektrickou instalaci. V tomto článku se podíváme na to, na co bychom si při výběru a samotné instalaci měli dát největší pozor. Pečlivost a správný výběr se následně odmění v dlouhé životnosti a správné funkčnosti celého systému. Čím tedy začít? 

Před zahájením montáže se ujistěte, že posuvná brána funguje bezchybně i při ručním ovládání. Pokud se otevírá snadno a bez zaseknutí, můžete přistoupit k montáži automatiky. V opačném případě použití motorů problém nevyřeší. Naopak – povede to v krátké době k poruše pohonného systému

Instalace bude mnohem složitější, pokud jsou vrata umístěny na nerovném, šikmém nebo vyvýšeném místě. Postupem času provoz v těchto podmínkách výrazně oslabí systém a zatíží elektrické pohony, což povede k selhání pohonu. V tomto případě stojí za zvážení alternativní řešení. S tím vám nejlépe poradí profesionálové BENINCA 

Povětrnostní podmínky u nás bohužel příliš nepřejí elektrickým zařízením montovaným venku. Střídání teplot, déšť a mráz. To vše klade na jednotlivé komponenty a jejich správnou instalaci vysoké nároky. Při výběru správného pohonu pro posuvnou bránu proto věnujte velkou pozornost třídě těsnosti pohonu. Jeho hodnota by měla být alespoň IP54, nejlépe ale IP65. 

Instalace pohonu pro posuvnou bránu – na co si dát ještě pozor? 

Pokud si i přes přečtení montážního návodu stále kladete otázku, jak namontovat pohon k posuvné bráně, vyplatí se najmout si profesionála. Vyškolení servisní technik společnosti BENINCA pomůže nejen při sladění vhodného mechanismu, ale také správně a bezpečně provede montáž celého systému. 

Před započetím montáže pohonu pod vjezdovou bránu se také vyplatí určit, kterým směrem se má brána otevírat - vně nebo uvnitř nemovitosti - a určit způsob jejího ovládání. Nejoblíbenější možností jsou dálkové ovladače, čtečky karet, klávesnice, externí tlačítka, indukční smyčky, fotobuňky a mobilní telefony. Záleží jen na preferencích zákazníka, jaký způsob ovládání si zvolí. Možností k výběru je mnoho, včetně využití různých akčních nabídek.